SNURKEN

UW SLAAP IS ONZE KUNST

WAAROM SNURKEN WE?

De conformatie van de bovenste luchtwegen veroorzaken luchttrillingen die erdoor gaan en die het snurkgeluid produceren tijdens het slapen.

De bovenste luchtwegen omvatten de neus, het achtergedeelte van de neus, de keelholte, de tongbasis, kort samengevat alle zachte weefsels die tussen de schedel en de ribbenkast liggen.

‘S Nachts, wanneer het lichaam zich ontspant om te slapen, gaan deze weefsels versoepelen. De spieren gaan niet langer het ademhalingssysteem opspannen en er kunnen trillingen optreden. Het is dus vooral een mechanisch probleem, dat kan verergeren door andere complicaties, zoals allergieën of reflux.

Zoals u weet kan een verkoudheid het risico op snurken verhogen of ook indien u lijdt aan allergieën. Er zijn ook verzwarende factoren, zoals:

  • Obesitas

  • Het drinken van alcohol

  • Inname van slaappillen

  • Grote vermoeidheid

MEER INFORMATIE…

Snurken is een heel groot probleem aangezien 60% van de mannen en 40% van de vrouwen getroffen worden. Vrouwen lijken er meer van te lijden wanneer zij in de menopauze komen.

SNURKEN IS OOK EEN SOCIAAL PROBLEEM

Snurken is niet alleen een mechanisch probleem, het is ook een sociaal probleem.

Het dient gezegd te worden dat de hoofdzaak van slaapgebrek te wijten is aan lawaai, vooral het lawaai komende van z’n bedpartner.

Een kamer delen met een snurker betekent voor de partner of huisgenoot veelal slaapstoringen. Deze storingen kunnen gevolgen hebben op vermoeidheid, prikkelbaarheid en sociale interactie.

Slaapstoornissen
snurken
SLAPELOOSHEID
apneu
parasomnie
hypersomnie
jet lag
PLOEGENWERK

Slaapstoornissen?

Er bestaan oplossingen...
ons werk
thuis slaapstudies
NEEM EEN AFSPRAAK

NEEM EEN AFSPRAAK

Wenst u een consultatie? Contacteer ons voor meer informatie over onze oplossingen voor uw slaapstoornissen.

NEEM EEN AFSPRAAK
OVER ONS

Onze kliniek is een medische afdeling, gespecialiseerd in de diagnose en therapeutische oplossingen verbonden aan slaapstoornissen.

ONS WERK
SLAAPSTOORNISSEN
SNEL CONTACT

Telefoon
+32 2 267 37 65