SLAAPONDERZOEK

UW SLAAP IS ONZE KUNST

DE STUDIETECHNIEKEN

Buiten de polysomnografie doen we regelmatig beroep op bewezen technieken en middelen:

HET SLAAPDAGBOEK

is een papier waarop de patiënt gevraagd wordt om zijn gewoontes te noteren zoals bedtijd, tijd van opstaan, een schatting van het aantal ontwaken, over een langere periode, meestal 14 dagen, om zo inzage te krijgen in zijn gewoontes tijdens de week en tijdens het weekend.

ACTIGRAFIE

is een soort polshorloge die de afwisseling meet tussen de periodes van rust en van activiteit bij de patient, eveneens over langere periodes gaande van een paar weken tot een paar maanden. Dit apparaat maakt het mogelijk om strategische fouten op te sporen in de levensstijl of in de werkuren van de patient.

ADEMHALINGS POLYGRAFIE

is een fysiologisch metingsapparaat dat zich richt op de ademhaling en het hart. We krijgen geen informatie over de neurologische activiteit van de patiënt, noch van zijn gedrag. Maar voor het vaststellen van slaap apneu is dit toestel ideaal.

ANDERE MOGELIJKHEDEN…

Het kan zinvol zijn om de waakzaamheid overdag te meten in parallel met het slaaponderzoek.

Tijdens de afgelopen tien jaar hebben we dagtesten ontworpen die het mogelijk maken om te meten tot op welk punt de patiënt slaperig of waakzaam is. We kunnen bijvoorbeeld de snelheid meten waarop een patiënt in slaap valt overdag, waarop hij aan het dromen gaat (dit voor ziektes zoals bijvoorbeeld narcolepsie).

Deze middelen kunnen ook gebruikt worden om de capaciteit van het wakker blijven te meten, we kunnen bijvoorbeeld de patiënt verhinderen om te gaan slapen en dan zijn vermogen van waakzaamheid observeren. Dit kan uiterst nuttig zijn voor chauffeurs bijvoorbeeld die wakker moeten blijven gedurende lange ritten. De auto industrie gebruikt trouwens dit idee en biedt steeds meer middelen die het gebrek aan waakzaamheid bij de chauffeur detecteren en hem dan uitnodigen om zich te parkeren langs autowegen om een kleine rustperiode in te lassen.

Slaapstoornissen
snurken
SLAPELOOSHEID
apneu
parasomnie
hypersomnie
jet lag
PLOEGENWERK

Slaapstoornissen?

Er bestaan oplossingen...
ons werk
thuis slaapstudies
NEEM EEN AFSPRAAK

NEEM EEN AFSPRAAK

Wenst u een consultatie? Contacteer ons voor meer informatie over onze oplossingen voor uw slaapstoornissen.

NEEM EEN AFSPRAAK
OVER ONS

Onze kliniek is een medische afdeling, gespecialiseerd in de diagnose en therapeutische oplossingen verbonden aan slaapstoornissen.

ONS WERK
SLAAPSTOORNISSEN
SNEL CONTACT

Telefoon
+32 2 267 37 65