HYPERSOMNIE

UW SLAAP IS ONZE KUNST

WAT IS HYPERSOMNIE?

Hypersomnie betekent meer dan 12 uren slapen per nacht. Hypersomnie is een te lange slaapperiode, meer dan de gebruikelijke aanvaarde standaarden in onze maatschappij.

Er wordt gezegd dat hypersomnie en slaperigheid de gevolgen zijn van ziekte, terwijl slapeloosheid ziektes zal triggeren.

Dus, wanneer een patiënt niet genoeg slaapt of slaperig wordt overdag, is het belangrijk om altijd de reden van het probleem te zoeken, meestal tijdens diens slaap.

Wanneer de patiënt slecht slaapt, zal hij langer slapen om zo trachten te herstellen.

De voornaamste pathologieën die slaperigheid of hypersomnie veroorzaken zijn slaapgerelateerd. Eén van de meest voorkomende oorzaken van hypersomnie en slaperigheid zijn de slaapapneu, maar er zijn ook neurologische oorzaken. Zo is er bijvoorbeeld het rusteloze benen syndroom die het in slaap vallen heel moeilijk maakt of die de slaap verstoort.

Enkele zelden voorkomende maar heel belangrijke ziektes zoals narcolepsie, idiopathische hypersomnie, het Kleine-Levin syndroom zijn eveneens slaapgerelateerde stoornissen. Vooral niet te vergeten zijn tevens neurologische ziektes zoals neurodegeneratieve stoornissen, bijvoorbeeld Parkinson, waarbij de slaap tijdens de ziekte zodanig verstoord wordt dat de patiënt overdag slaperig zal zijn.

VERKEERDE SLAAPTIJDEN?

De biologische klok van onze tieners houdt hen wakker tot heel laat ‘s avonds. Dit leidt ontegensprekelijk tot problemen om wakker te worden ‘s ochtends, om naar school te gaan en wakker te blijven tijdens de lessen. Lijden deze tieners aan hypersomnie? Ze zijn inderdaad hyper-slaperig maar enkel omdat hun slaappatroon ontregeld is.

Tansmeridiane reizigers zijn dan weer onderworpen aan de fameuze “jet lag”, dewelke het slaappatroon helemaal ontregelt.

Tenslotte, in onze huidige maatschappij, wordt bijna één derde van de ploegenwerkers geconfronteerd met ontregeling van het slaappatroon en kunnen zij overdag slaperigheid en gezondheidsproblemen ervaren.

Slaapstoornissen
snurken
SLAPELOOSHEID
apneu
parasomnie
hypersomnie
jet lag
PLOEGENWERK

Slaapstoornissen?

Er bestaan oplossingen...
ons werk
thuis slaapstudies
NEEM EEN AFSPRAAK

NEEM EEN AFSPRAAK

Wenst u een consultatie? Contacteer ons voor meer informatie over onze oplossingen voor uw slaapstoornissen.

NEEM EEN AFSPRAAK
OVER ONS

Onze kliniek is een medische afdeling, gespecialiseerd in de diagnose en therapeutische oplossingen verbonden aan slaapstoornissen.

ONS WERK
SLAAPSTOORNISSEN
SNEL CONTACT

Telefoon
+32 2 267 37 65