SLAAP APNEU

UW SLAAP IS ONZE KUNST

SLAAP APNEU?

Snurken kan voor de slaper een alarmsignaal zijn dat hem verplicht om op consultatie te gaan. Tijdens de consultatie zal het duidelijk worden of de slaper al dan niet aan slaap apneu lijdt. Tijdens slaap apneu stopt de ademhaling en de patient ondergaat momenten van verstikking tijdens zijn slaap.

3% van de totale bevolking en 10% van de mannen boven 40 jaar lijden aan slaap apneu.

Alle snurkers zijn niet onderhevig aan apneu, maar zij die lijden aan apneu snurken allemaal.

Screening is vooral moeilijk bij geïsoleerde patiënten: alleenstaanden, weduwnaars, mensen die alleen slapen en bijgevolg niet op het gevaar gewezen kunnen worden.

De herhaaldelijke verstikkingen – tientallen of zelfs honderden per nacht – veroorzaakt door de apneu hebben een effect op de nobele organen zoals het hart of de hersenen. Het cardiovasculair risico is een bijzonder groot risico bij apneu patiënten. Maar we ontdekken steeds meer de impact van de apneu of andere ziektes zoals diabetes. Twee op drie diabetes patiënten lijden eveneens aan apneu die behandeld dient te worden.

De apneu leidt tot micro ontwakingsmomenten die de slaapkwaliteit aanzienlijk verstoren. En wanneer we niet voldoende slapen verhoogt het risico op gewichtstoename, op sociale en intellectuele disfunctie, op fouten op de werkvloer, ongevallen (chauffeurs moeten voorzichtig zijn) en andere. Het probleem met apneu is dus uiterst belangrijk en er dient zeker rekening mee gehouden te worden.

WAT ZIJN DE RISICO’S?

HET RISICO VAN SOCIALE ONRUST
Ieder onder ons dient te genieten van een goede nachtrust om de volgende dag goed te kunnen functioneren. Door in dezelfde ruimte te slapen, zal de partner van de snurker eveneens lijden van storend lawaai geproduceerd door zijn of haar partner. De slaap en het herstel van de niet snurkende partner zijn eveneens aangetast.

DE FYSIEKE RISICO’S VAN APNEU
Het risico bij apneu is fysiek. De herhaaldelijke verstikkingen hebben een gevaarlijke impact op de cardiovasculaire, endocriene en neurologische systemen. Men moet nota nemen van het feit dat apneu:

  • Het risico op een hartaanval vervijfvoudigt

  • Het risico op een cerebrale trombose vertienvoudigt

  • Het risico om diabetes te ontwikkelen eveneens verhoogt

  • Apneu zijn voortekenen van toekomstige risico’s op zware gezondheidsproblemen

Slaapstoornissen
snurken
SLAPELOOSHEID
apneu
parasomnie
hypersomnie
jet lag
PLOEGENWERK

Slaapstoornissen?

Er bestaan oplossingen...
ons werk
thuis slaapstudies
NEEM EEN AFSPRAAK

NEEM EEN AFSPRAAK

Wenst u een consultatie? Contacteer ons voor meer informatie over onze oplossingen voor uw slaapstoornissen.

NEEM EEN AFSPRAAK
OVER ONS

Onze kliniek is een medische afdeling, gespecialiseerd in de diagnose en therapeutische oplossingen verbonden aan slaapstoornissen.

ONS WERK
SLAAPSTOORNISSEN
SNEL CONTACT

Telefoon
+32 2 267 37 65